Exception: ERROR: column a.image_banniere does not exist Position: 63---SELECT DISTINCT O.OUVRAGE_NUMERO AS OUVRAGE_NUMERO,A.COUV_BDI,A.IMAGE_BANNIERE,A.PRES_IMAGE_BANNIERE,A.LCOUJPGV AS LCOUJPGV, A.LCOUJPGG AS LCOUJPGG, O.OUVRAGE_NAME_NL AS OUVRAGE_NAME_NL,SE.SERIE_ID as SERIE_ID,SE.SERIE_NAME_NL as SERIE_NAME_NL,A.CCODBAR,SE.SERIE_LVISUEL_BDI as SERIE_LVISUEL_BDI,SE.SERIE_NAME_NL as SERIE_NAME_NL, O.OUVRAGE_ID AS OUVRAGE_ID, A.NART AS NART, TO_CHAR(P.DDEBSITCOM,'YYYYMMDD') AS DATETEST, P.DDEBSITCOM AS DDEBSITCOM FROM VIEW_ARTICLES_NL_2 A, VIEW_OUVRAGES O, CAT_PARUTIONS P ,CAT_OUVRAGES_TO_AUTEURS OA,CAT_SERIES SE WHERE SE.SERIE_ID=O.OUVRAGE_SERIE_ID and O.OUVRAGE_ID=A.OUVRAGE_ID AND A.FLAG=1 and A.NART=P.NART AND OA.AUTEUR_ID=244 AND OA.OUVRAGE_ID=O.OUVRAGE_ID AND P.DDEBSITCOM < date '2017-12-01' +INTERVAL '1 months' ORDER BY P.DDEBSITCOM DESC,OUVRAGE_NUMERO DESC limit 5 Lebeault, auteur van de stripreeksen : De Boeman - - DUPUIS, uitgever van stripverhalen
balise_liste_articles@
Lebeault
Lebeault
Tekening en scenario

Fabrice Lebeault wordt in 1971 in Albi geboren. Hij debuteert in 1994 bij uitgeverij Delcourt met Horologium. Het is een buitengewone, persoonlijke variant op weinig optimistische klassieke toekomstverhalen als George Orwells 1984 en de new wave-sf uit de jaren tachtig, zoals de animatiefilm Le roi et l'oiseau van Paul Grimault en Jacques Prvert. In zo'n futuristische wereld met een allesoverheersende bureaucratie zorgt een robot voor onrust, doordat hij niet meer volgens zijn programmatuur werkt. Met deze serie weet Fabrice opvallend goed uit de schaduw van zijn grote voorgangers te treden. Het universum dat hij schept is geloofwaardig en zijn dialogen zijn pakkend. Het eerste deel van de serie, L'homme sans clef, wordt gepresenteerd tijdens de Salon de la Jeunesse in Montreuil in 1994 en levert Lebeault in januari 1995 tijdens het stripfestival van Angoulme de Alph-Art 'Coup de Coeur' op. Lebeault ontwikkelt zijn universum gestaag in de volgende delen: L'instant du Damocle (1995), Nahdig (1997), La Nuit du Requinqueur (1998) en Le Grand rouage (2000).

Daarna stort hij zich samen met scenarist Denis-Pierre Filippi op het fantastische tweeluik De boeman voor de collectie Vrije Vlucht van Uitgeverij Dupuis. Ook deze keer speelt het verhaal in een onbepaald land en gaat een samenleving in verval op verrassende wijze samen met een coming-of-age-verhaal. In de hoofdpersonen zijn bovendien wederom de grote figuren uit de populaire feuilletons van de negentiende eeuw te herkennen.

Zijn reeks : De Boeman