Exception: ERROR: column a.image_banniere does not exist Position†: 63---SELECT DISTINCT O.OUVRAGE_NUMERO AS OUVRAGE_NUMERO,A.COUV_BDI,A.IMAGE_BANNIERE,A.PRES_IMAGE_BANNIERE,A.LCOUJPGV AS LCOUJPGV, A.LCOUJPGG AS LCOUJPGG, O.OUVRAGE_NAME_NL AS OUVRAGE_NAME_NL,SE.SERIE_ID as SERIE_ID,SE.SERIE_NAME_NL as SERIE_NAME_NL,A.CCODBAR,SE.SERIE_LVISUEL_BDI as SERIE_LVISUEL_BDI,SE.SERIE_NAME_NL as SERIE_NAME_NL, O.OUVRAGE_ID AS OUVRAGE_ID, A.NART AS NART, TO_CHAR(P.DDEBSITCOM,'YYYYMMDD') AS DATETEST, P.DDEBSITCOM AS DDEBSITCOM FROM VIEW_ARTICLES_NL_2 A, VIEW_OUVRAGES O, CAT_PARUTIONS P ,CAT_OUVRAGES_TO_AUTEURS OA,CAT_SERIES SE WHERE SE.SERIE_ID=O.OUVRAGE_SERIE_ID and O.OUVRAGE_ID=A.OUVRAGE_ID AND A.FLAG=1 and A.NART=P.NART AND OA.AUTEUR_ID=316 AND OA.OUVRAGE_ID=O.OUVRAGE_ID AND P.DDEBSITCOM < date '2017-12-01' +INTERVAL '1 months' ORDER BY P.DDEBSITCOM DESC,OUVRAGE_NUMERO DESC limit 5 MaŽl, auteur van de stripreeksen : De inkt van toen - Miltons dromen - - DUPUIS, uitgever van stripverhalen
balise_liste_articles@
MaŽl © E. Bony
MaŽl
Tekening

Martin Leclerc of MaŽl ziet het levenslicht in 1976, dichtbij Grenoble, terwijl er aprilse sneeuw valt. Hij heeft meteen al een afkeer van skiŽn en skiliften en legt zich als ukje toe op zijn grote project: Lucky Luke volledig kopiŽren, Morris de laan uitsturen en zijn plaats innemen. De toekomst zal niet altijd rozengeur en maneschijn zijn, maar zijn hippieouders moedigen hem toch aan om zijn eigen weg te gaan. Terwijl hij de platencollectie van zijn ouders beluistert, ontwikkelt hij zijn liefde voor gitaar, banjo en andere snaarinstrumenten uit de Vogezen.

MaŽl leidt momenteel een dubbelleven. Hij is de charismatische, gebaarde leider van de folk-rockgroep HitchcockGoHome! in Parijs en een langharige kluizenaar aan zijn tekentafel in Grenoble. Deze vertegenwoordiger van de "bibberstijl" tekent dag en nacht om te voldoen aan de autoritaire eisen van de verontrustende S. Ricard en F. Fťjard die allebei aan boksen deden. Het leven is zwaar.