balise_liste_articles@
Denis
Denis
Tekening en scenario

Musicus, illustrator, scenarist, tekenaar: Jean-Claude Denis (1 januari 1951, Parijs) doet het allemaal met klasse en talent.

Na zijn opleiding aan de kunstacademie in Parijs in 1974 sticht hij de groep Imaginon met twee van zijn medeleerlingen, Caroline Dillard en Martin Veyron.

Hij is een echte duizendpoot: hij houdt zich bezig met reclame en illustratie, maakt talrijke boekomslagen voor de belangrijkste Franse uitgevers, en uiteindelijk ook strips, voor PILOTE en A SUIVRE.

Na een gellustreerd sprookje voor kinderen ("Oncle Ernest et les Ravis") met Martin Veyron in 1978 voor Casterman, publiceert hij zijn eerste solo-album bij Futuropolis ("Cours tout nu").

Hij voelt zich evenzeer op zijn gemak in de charmante reeks voor kinderen over de "Avonturen van Rup Bonchemin" (drie albums bij Casterman) als in de verhalen voor volwassen lezers ("Luc Leroi", een half dozijn titels bij Futuropolis, daarna Casterman), en doet voor de ontspanning mee met auteurscollectieven, het illustreren van kinderverhaaltjes of reisnotitieboeken.

Hij speelt in de groep "Dennis Twist", bestaande uit cracks van pen en penseel, zoals Margerin, Dodo, Vuillemin en Denis Sire, voordat hij toetreedt tot "Les Hommes du prsident", met dezelfde harde kern van musici.

Behalve als kroniekschrijver van onze tijd met "Luc Leroi" en diverse albums als "l'Ombre aux tableaux" (Albin Michel) of "Les Trains de plaisir" (Dargaud), kennen we hem als vernieuwer (samen met Yann) van een sprookje van Charles Perrault, dat ze overzetten naar de wereld van de jetset en de pornofilm, en als schrijver/tekenaar van het meesterlijke "Die maanden in Amelie".