balise_liste_articles@

Muchacho (deel 2)

De opstand groeit, de revolutie smeult... Gabriël de la Serna, seminarist en zoon uit een groot Managuaans gezin, is ondergedoken. Hij vluchtte, raakte gewond en houdt zich nu ergens in de jungle op. Gabriël was naar San Juan gekomen om de Passie van Christus te schilderen en zo leerde hij ook de passie kennen van de dorpsbewoners die zich tegen de militaire repressie verzetten. Bezeten door een goddelijk gevoel voor rechtvaardigheid kokhalst hij van het onrecht waarmee de plaatselijke bewindvoerders zichzelf in stand proberen te houden. Gabriël wordt opgevangen en verzorgd door de guerrillero's, zweert zijn adellijke naam af en ruilt houtskool en kleurpotloden voor wapens die op een totaal andere manier efficiënt zijn. Door te gaan kijken naar "wat onder de oppervlakte" ligt, leert Gabriël ook zichzelf kennen. Hij beseft dat hij gemaakt is van vlees en bloed... en dat hij verlangens heeft.


Immoreel geweld van de repressie dat ziel en lichaam breekt, ideëel geweld van de revolutionaire bezieling voor het onwaarschijnlijke, de onmogelijke vrijheid, geweld van moed en zelfverloochening, geweld van onthechting en verraad, geweld van de nieuwe mens die zijn kinderhuid aflegt, geweld van gevoelens, verlangens, passie... Niets is geweld, alles is menselijk.

Emmanuel Lepage, een weergaloos tekenaar en schitterend colorist, toont zich in dit tweede deel, dat Muchacho op magistrale wijze afsluit, ook een geïnspireerd scenarist, een van de groten in de stripwereld.

  • Gepubliceerd op 08/11/2006
  • Genre : Suspens & Thrillers / Roman graphique / Aventure
  • Collectie : Vrije Vlucht
  • Lezerspubliek : Vanaf 16
  • Hardcover album - 88 pages kleur
  • Hoogte : 310 mm / Breedte : 237 mm
  • ISBN: 9789031428298
Doorbladeren Speciale uitgave