balise_liste_articles@

De Azuren Boeddha - deel 1/2

India, jaren zestig. Een jonge Engelsman gaat op de vlucht omdat hij helemaal geen zin heeft in de terugreis naar huis. Binnenkort begint het nieuwe schooljaar en hij gruwt van de strenge kostschool en de vreselijke porridge die je elke dag als ontbijt in je bord vindt. De jongeman ziet maar één oplossing: hij kruipt ongemerkt in de auto van chauffeur Songtsen, die enkele weken vrij heeft gekregen.
Zo komt de knaap uiteindelijk terecht in een Tibetaans klooster. Hij sluit er vriendschap met Chogyam en Namgyal en maakt kennis met een hem totaal onbekende levensfilosofie.
De onverzadigbare nieuwsgierigheid van "Porridge" brengt hem ook in de buurt van Lhahl, een jong meisje de reïncarnatie van een Tibetaanse mystica uit de XIVde eeuw dat de hoede heeft over de 'Azuren Boeddha', een beeld dat in de loop der tijden door maar enkele mensen is gezien.
Even later is aan de poorten van het klooster ook het geraas van de wereld hoorbaar, want in 1962 wordt Tibet door China bezet.


In het gezelschap van zijn jonge held trekt Cosey in dit album naar de flanken van de Himalaya. Met heel veel gevoel voor poëzie beschrijft Cosey het leven van een jongeman die door zijn belevenissen en ervaring volwassen wordt. In meer dan één opzicht doet De Azuren Boeddha denken aan Peter Pan, een tweeluik dat Cosey twintig jaar geleden maakte. Andere elementen herinneren dan weer aan Jonathan. De Azuren Boeddha is een hulde aan liefde en vriendschap, maar ook aan de natuur, meer bepaald aan het gebergte.

  • Gepubliceerd op 05/10/2005
  • Genre : Roman graphique / Aventure
  • Collectie : Dupuis "(Jong) volwassenen"
  • Lezerspubliek : Vanaf 12
  • Softcover album - 64 pages kleur
  • Hoogte : 312 mm / Breedte : 235 mm
  • ISBN: 9789031427406
Doorbladeren Speciale uitgave