balise_liste_articles@
Berberian  P. Pinchart
Berberian
Tekening en scenario

Charles Berberian, onafscheidelijk kameraad van Philippe Dupuy, wordt op 28 mei 1959 in Bagdad geboren. Vanaf zijn achttiende volgt hij de lessen op de Parijse kunstacademie en publiceert zijn eerste pogingen in diverse fanzines, zoals P.L.G.P.P.U.R., waar hij in 1983 kennismaakt met zijn latere makker. Hun eerste gezamenlijke werkstuk is een eerbetoon aan Herg, ter gelegenheid van diens dood, in BAND' PART.

Binnen enkele jaren ontwikkelt dit verbazingwekkende, "vierhandige" duo een persoonlijke, elegante stijl. Of ze nu verslag doen van de wederwaardigheden van hun antiheld Meneer Johan, de geheimen van het dagboek van de kleine Henriette onthullen of meewerken aan grote landelijke campagnes, Philippe Dupuy en Charles Berberian tekenen altijd voor schitterende platen waarin humor en betovering om de voorrang strijden.

Hun eerste albums verschijnen bij Magic Strip, Audie, Comixland, L'Association, les Humanos Associs, maar uiteindelijk kiezen ze voor Dupuis. Eerst in Vrolijke Vlucht, met het tweede deel van "Vieze Sprookjes", op scenario van Yann naar de sprookjes van Charles Perrault uit 1697. Vervolgens gaan ze verder met "Meneer Johan" en "Henriette".

Zijn reeks : Meneer Johan