balise_liste_articles@
Bodart
Bodart
Tekening

Denis Bodart wordt geboren in Namen op 30 november 1962. Hij gaat naar Saint-Luc in Brussel en beleeft een korte carrire in het onderwijs alvorens hij gegrepen wordt door de stripdemon. Hij publiceert in 1985 een eerste album bij Bdscope ("Saint-Germain des Morts", naar een scenario van Streng), waardoor Yann hem ontdekt. De beide kameraden lanceren tegelijkertijd twee reeksen, "Clestin Speculoos"(twee albums bij Glnat) en "Nicotine Goudron" (twee albums bij Albin Michel) en maken een aflevering van "Poezekat" voor Marsu Productions ("De zaak Carotassis").

Vanaf 1995 vinden we Bodart (te weinig) in ROBBEDOES, met voortreffelijke korte verhalen, getekend met een verbluffende virtuositeit, op scenario's van Janssens, Sauger, Thiriet, Zidrou en Veys. Hij doet ervaring op in alle genres met albums als "Les Aberrants"(op scenario van Lamquet bij Lefrancq), "F1 93: Prost- Senna, le dfi" (tekst van Froissart, bij La Sirne) of "Johnny, les annes 60" bij de Presses de la Cit.

Met zijn vrijmoedige kameraad Yann werkt hij mee aan het ontraadselen van het werk van Hans Andersen in het eerste deel van de reeks "Vieze Sprookjes': "De varkenshoedster zonder schaduw" is een (zeer) vrijzinnige humoristische strip over de Middeleeuwen.

Sindsdien maakt hij met Vehlmann de "Green Manor"-verhalen, eveneens voor de collectie Vrolijke Vlucht.

Zijn reeks : Green Manor