Bom

Biografie

De op 6 december 1950 geboren Michel de Bom, bijgenaamd Bom, volgt een reclameopleiding aan de Brusselse kunstacademie alvorens hij zich op het schrijven richt. Halverwege de jaren '70 komt hij voorzichtig bij het blad ROBBEDOES binnen, samen met een nieuwe golf van jonge auteurs (Watch, Dédé en Bosse) met wie hij een maandblad van de grond probeert te krijgen, ZAZOU, dat maar één nummer zal beleven.

Hij tekent voor het scenario van de stop-comics van de "Déboussolés" voor Watch, bedenkt gags en afgeronde "Alcofribas et O'Trush"-verhalen met Dédé en vele artikelen over de geheimen van onze planeet.

In 1978 schrijft hij vervolgverhalen voor de "Flagada" van Degotte en lanceert de bohemienachtige lijfwacht/gorilla "Big Joe" met Malik.

Als vertederde vriend van een grillige zwarte kat introduceert hij deze in het universum van "Ragebol" en leidt de dichterlijke fantasie van zijn vriend de tekenaar Frank in goede banen in grote, zorgvuldig geconstrueerde verhalen.

Vanaf 1980 levert hij veel scenario's en creaties voor KUIFJE, met een waar leger van tekenaars, zoals Walli ("Ton en Tinneke", "Chlorophyl", "Gil Sinclair"), Sidney ("Julie, Klaartje, Cecile"), Patrice Cadot ("Ed en Ad", "Chaffoux"), Urbain ("Katy Brizard"), Crisse ("Nahomi"), Drèze ("Louis Valmont"), Rodrigue ("Les Conspirateurs"), Thierry Caiman ("Sylvester van Rochefort"), etc.

Als gepassioneerd Cami-lezer schaart Bom zich onder de beste humoristen van deze tijd en ontwikkelt populaire scenario's, die berusten op een sprankelende waarneming en een sterke voorkeur voor originele ontknopingen.