balise_liste_articles@
Bonifay
Bonifay
Scenario

Philippe Bonifay, geboren op 13 augustus 1959 in Toulon, kiest voor twee beroepsrichtingen: de "sociale" en de "toneelmatige". Op zijn veertiende begint hij met een toneelopleiding en op zijn zeventiende loopt hij zijn eerste stage. Het stripverhaal komt even later toevallig op zijn weg, en van het een komt het ander.

Zijn stripwerk begint in 1980-1981, als hij in het leger is. Tijdens een stage, twee jaar eerder, had hij een leuk gesprek gehad met de vrouw van een stripauteur en daarna ook de betreffende auteur ontmoet. Dat was Christian Rossi. Ze bleken een paar liefhebberijen gemeen te hebben, zoals de western. Eerst voor GOMME en later voor CIRCUS maken ze samen drie van de vier vervolgverhalen (en een afgerond verhaal) over de "Chariot de Thespis".

Als uitgeverij Glnat hem voorstelt een geheel nieuw universum te scheppen, bedenkt hij een fantastische miniserie voor Jacques Terpant, "Le passage de la saison morte", en daarna het album "Les Ados de bton" voor Arnaud Fontaine.

In 1994 komt hij bij Dargaud binnen met Terpant en schrijft de spektakeltrilogie "Messara". Hij schreef voor het theater, maar verandert van medium. En er is geen weg terug meer.

Hij ziet de strip als een boeiend medium met vele voordelen. Maar het heeft ook zijn beperkingen, vooral voor iemand die uit de theaterwereld komt. Hij wilde al een keer stoppen, maar toen stelde Frank hem voor samen "Zoo" te maken. Hij zou er ook lang spijt van hebben gehad, want dit psychologische dierenepos is vooralsnog voor beiden hun meesterwerk.

Zijn reeksen : Zoo Zoo