balise_liste_articles@
Damour
Damour
Tekening

Sbastien Tessier, alias Damour, wordt geboren op 19 juli 1972 in La Roche sur Yon in de Vende. Liefst was hij geboren in het Braziliaanse Salvador da Bahia, maar je hebt het niet altijd voor het zeggen.

Als prille peuter tekent hij al en vanaf zijn negende waagt hij zich aan stripverhalen. Hij sluit zich aan bij Jacques Golly (een schilder waaraan hij veel te danken heeft) in het atelier Ma Gomme. Nadat hij warempel zijn einddiploma wetenschappen behaalde, trekt hij naar de faculteit plastische kunsten van Bordeaux met het idee om tekenleraar te worden.

Al snel stapt hij van dat plan af en dankzij de welwillende tussenkomst van Didier Crisse (dank je wel Didier!) ontmoet hij uitgever Delcourt op de beurs van Angoulme in 1994. Hij start dan een cyberpunk-project met scenarist Jean-Pierre Pcau, designer Vincent Rueda en coloristen Pierre Schelle en Stphane Rosa. De Nash-reeks verschijnt onder het label "B-reeks". Damour toont er zijn voorliefde voor sciencefiction en laat zich sterk inspireren door Blade Runner van Ridley Scott.

Zijn grafische inspiratiebronnen gaan van Moebius via Bernet en Liberatore naar Toppi, Mignola en Franois Boucq.
Zijn cinematografische bezielers zijn talrijk: David Lynch, Fellini, Jim Jarmusch, Kitano en Terry Gilliam.

Na negen Nash-delen en een album bij Humanodes associs stapt Damour in de collectie "Impressie(s)" van Dupuis om zijn talent als realistisch tekenaar in dienst te stellen van het grote, collectieve project Pandora Box. Hij maakte nummer 7 van de reeks met de titel "De Woede".

Voortaan wil hij zich op het thriller- en detectivegenre storten en hij hoopt ooit een eigen album te schrijven en te realiseren dat gebaseerd is op zijn persoonlijke denkwereld, een somber en surrealistisch bestiarium vol groteske monsters en semi-erotische schepsels.

Tessier tekent zijn werk met het pseudoniem Damour, niet uit koketterie, maar als knipoog naar de meisjesnaam van zijn moeder.

Zijn reeks : Pandora box