Dubois - © Lily Franey - Rapho

Biografie

Pierre Dubois, geboren op 19 juli 1945 in Charleville, in de Franse Ardennen, raakt sterk geboeid door het bovennatuurlijke en de mythische wezens van het bos.

Als journalist van "France 3 Bretagne" en lid van het "Centre de l'imaginaire arthurien" (gevestigd te Broceliande), snijdt hij in 1984 een van zijn geliefde thema's aan in ROBBEDOES met het schrijven van "Het grote verzinselboek van het kleine volkje", geïllustreerd door René Hausman.

De beide compagnons richten zich daarna op de strip en maken twee episoden van Laïyna voor hetzelfde blad: "De stenen burcht" en "De teloorgang van de elfen".

Aangemoedigd door het succes van deze eerste pogingen wendt Dubois zich voor zijn mythische werelden ook tot andere tekenaars: de saga van de "De getekende"(vijf delen met Lucien Rollin bij Glénat vanaf 1989), de "Pixies"(twee episoden met Rivard voor Glénat), de reeks van "Het kleine volkje" (voor Delcourt met Stéphane Duval), "Le Miroir des eaux"(met Jérôme voor Zenda), "Pétrus Barbygère" (met medewerking van Joann Sfar in 1996 bij Delcourt). Zijn recentste producties zijn het album "Zwarte Saskia"(1997), getekend door Rollin in de collectie "Beeldroman" van Dargaud, en de reeks "Red Caps" met Duval bij Delcourt in 1998.

Van zijn hand zijn ook twee monumentale documentaire boeken (bij Hoebeke) over zijn geliefde onderwerp: "La Grande Encyclopédie des lutins" et "La Grande Encyclopédie des fées et des elfes", geïllustreerd door Claudine en Roland Sabatier.