Dupré

Biografie

Uit Vlaanderen komt tot ons Steven Dupré, die er op 7 augustus 1967 het levenslicht zag. Hij volgde een technische opleiding beeldende kunsten en illustreerde vanaf het begin van de jaren '80 de initiatieven van het Vlaamse Stripcentrum: posters, wenskaarten, ledenkaarten, etc. In 1984 bracht hij in eigen beheer een boekje uit, 'Experimenten' genaamd, in een oplage van 100 exemplaren. Hij werkte in 1986 ook mee aan het collectieve album 'Cynisme en sarcasme' van Uitgeverij Clumzy.

Na deze inleidende bewegingen richtte hij zich op de Vlaamse pers: zes jaar lang verluchtte hij de halve humorpagina Wolf in de dagbladen HET VOLK en HET LAATSTE NIEUWS, onder het pseudoniem Dust, in samenwerking met Anch (Rudi Rombauts). Daaruit kwamen twee albums voort, die in 1990 verschenen bij Uitgeverij Oranje (Het roze kristal en De hellehond). Bij DE STANDAARD begon hij voor SUSKE EN WISKE WEEKBLAD in 1993 met zijn semi-realistische personages 'Sarah en Robin'(vijf albums vanaf 1996) en verleende zijn medewerking aan het inkten van enkele 'Sam'-albums, geschreven en getekend door Jan Bosschaert. In 1994 illustreerde hij ook een plaatselijk album over de geschiedenis van Kortrijk (Uitgeverij Ronde Tafel Kortrijk).

Hij werd character designer en key layouter voor een Antwerpse tekenfilmstudio en startte zijn internationale carrière met een eigen fantasy-reeks, 'Coma', bij Glénat (drie delen tot op heden: Vincent in 2002, Dana in 2003 en Morgen, misschien... in 2004). Dupuis en scenarist Alcante kiezen hem vervolgens als tekenaar voor het vierde deel van 'Pandora Box'('De gulzigheid', in 2005).