balise_liste_articles@
Dupuy
Dupuy
Tekening en scenario

Philippe Dupuy, de onafscheidelijke makker van Charles Berberian, wordt op 15 december 1960 geboren in Sainte-Adresse. Zijn eerste poging tot een stripverhaal verschijnt in 1980 in het kortstondig verschijnende blad AE!, gevolgd door incidentele, bescheiden bijdragen aan diverse fanzines, waaronder P.L.G.P.P.U.R., waar hij in 1983 zijn toekomstige compagnon leert kennen. Hun eerste gezamenlijke project betreft een hommage aan Herg, ter gelegenheid van diens overlijden, in BAND' PART.

Binnen enkele jaren ontwikkelt dit verbazingwekkende, "vierhandige" duo een persoonlijke, elegante stijl. Of ze nu vertellen over de lotgevallen van hun antiheld Meneer Johan, het intieme dagboek van de kleine Henriette ontsluieren of hun bijdrage leveren aan grote landelijke campagnes (Loterij, Vins Nicolas, SNCF, etc.), ze leveren altijd schitterende platen af die even humoristisch als betoverend zijn.

Ze publiceren hun albums aanvankelijk bij Magic Strip, Audie, Comixland, L'Association en Les Humanodes Associs, voordat ze definitief overstappen naar Dupuis. Eerst leveren ze een bijdrage aan de collectie Vrolijke Vlucht, met het tweede deel van de "Vieze Sprookjes", op scenario van Yann naar verhalen van Charles Perrault uit 1697. Daarna stappen ook "Meneer Johan" en "Henriette" over. In de Nederlandse taal werden die albums uitgegeven door Oog&Blik.

Zijn reeks : Meneer Johan