balise_liste_articles@
Ers
Ers
Tekening

Benot Ers, geboren in Luik (Belgi) op 20 juli 1971, woont eerst een hele tijd in Ivoorkust omdat zijn vader daar werkt. Nadien verhuist het gezin richting Frankrijk. Naar Sussy-en-Brie en later naar Epinal. Daar volgt Benot les aan de kunstacademie, want intussen heeft hij in Angoulme de stripprijs voor scholieren gewonnen.
Zes maanden later gaat Benot weer van de kunstacademie af en vestigt zich in Luik nadat hij het voorstel heeft gekregen voor Marsu Productions te gaan werken. Hij vestigt zich als tekenaar en wordt de assistent van Olivier Saive, voor wie hij reclametekeningen uitvoert en illustraties maakt voor het blad van de Belgische federatie voor diepzeeonderzoek.

Rond dezelfde periode gaat Benot ook aan de slag als illustrator voor het stripweekblad Spirou. Hij maakt er kennis met Dugomier (Vincent Lodewick). De twee worden snel vrienden en medeplichtigen.

Na zijn militaire dienst beginnen de twee samen de reeks "Muril en Schroefje", waarvan tussen 1995 en 2001 zes albums verschijnen bij Lombard.

Muril en Schroefje moeten uiteindelijk wijken voor "De duivels van Alexia" een nieuwe reeks - ook weer met Dugomier - waarvan het eerste deel in maart 2004 verschijnt bij Uitgeverij Dupuis.