balise_liste_articles@
Juszezak
Juszezak
Tekening

Erik Juszezak tekent al op prille leeftijd. Omdat zijn ouders niet warm worden van tekenen, ziet hij zich genoodzaakt alles zelf te leren.

Hij begint zijn carrire bij een ontwerpstudio en leert het vak ter plekke, van uitvoering, over maquettebouw tot illustratie.

Vanaf 1986 spitst hij zich toe op zijn grafische werk. Hij illustreert "livres-jeux dont vous tes les hros" bij Hachette en is coscenarist van een interactieve strip, "Les Crocs d'Ebne", bij uitgeverij Glnat en van "Les Hritiers" bij uitgeverij Vents d'Ouest. In diezelfde periode tekent hij de potpourri van comics in het boek van Les Nuls bij uitgever Albin Michel.

Sinds 1992 maakt Erik Juszezak de illustraties van de Bibliothque Verte bij Hachette en illustreerde hij diverse reclameprojecten.

Erik Juszezak tekent ook de reeks "Beaux Rivages" met scenarist Patrick Cothias bij uitgeverij Dargaud. In oktober '98 start hij met "Oki" voor uitgeverij Glnat (collectie "Bulle Noire"), naar een scenario van Christian Godard.

In 2005 ontplooit Erik Juszezak zijn talent als realistisch tekenaar in projecten van grotere omvang. Zo tekent hij voor de veelzijdige scenarist Yann het eerste deel van "Narvalo", een spionage- en sciencefictionreeks van Dargaud.

Bij Dupuis kan Juszezak zijn talent botvieren op het vijfde deel van de ambitieuze reeks "Pandora's Box" waarvoor Alcante het scenario schreef. In dit avontuur moet hij een grote goeroe uit de financile wereld neerzetten als een man van vlees en bloed en daar slaagt hij uitstekend in.

Zijn reeks : Pandora box