balise_liste_articles@
Lepage  Franois Lepage
Lepage
Tekening en scenario

Emmanuel Lepage, geboren op 29 september 1966 in Saint-Brieuc, is een van de vele Bretonse "leerlingen" van Jean-Claude Fournier.

Op zijn dertiende brengt hij de adviezen van de vader van "Bizu" in praktijk en werkt hard aan het ontwikkelen van zijn talent als realistisch tekenaar.

Het dagblad OUEST-FRANCE neemt in 1983 zijn illustraties op en hij brengt zijn eerste album in eigen beheer uit, "La Fin du monde aura-t-elle lieu?"

Hij is de oprichter van het fanzine VOLAPUK. Twee albums van "Les Aventures de Kelvinn" worden uitgebracht door Les Editions Ouest- France, voordat hij de grote internationale stripuitgeverijen benadert.

Lombard neemt in 1990 de twee delen van "De gezant" op, waarvan de scenario's gemaakt zijn door Georges Pernin naar de roman van Huguette Carrire in de reeks "Signe de Piste". Met teksten van Dieter presenteert hij vervolgens de reeks "Nv" bij Glnat, die Le Prix Ballon Rouge zal krijgen op het festival van Saint- Malo in 1992.

Als hij met de scenariste Anne Sibran in de collectie Vrije Vlucht wordt opgenomen, vormt dat de bevestiging van zijn elegante tekenstijl en zijn bijzondere talent als sfeerscheppend colorist.

"Een wereld zonder kwaad", aanvankelijk bedoeld voor Casterman, reconstrueert op opmerkelijk authentieke wijze het leven van de indianen in Amazoni, zoals waargenomen door een Franse etnologe ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Europa.