balise_liste_articles@
Liberge
Liberge
Tekening en scenario

Voor zover hij het zich kan herinneren heeft Eric Liberge (1965) altijd getekend. Van 1977 dateren zijn eerste vellen vol geraamten.

In 1996 begint hij aan het project "De heer Vastenavond van As". De bladen PLG, Ogoun en Golem geven Liberge zijn eerste kans. Ze publiceren enkele afleveringen van "Het vagevuurdagboek". Het eerste deel is in 1998 helemaal klaar en wordt dan uitgegeven door Zone Crative. Na de Prix Goscinny van 1999 komt er een heruitgave bij Pointe Noire.

In 2003, na drie albums, laat Liberge zijn zwarte wereldje even rusten en publiceert bij Soleil "Tonnerre Rampant" en "Mtal".

In 2004 geeft Uitgeverij Dupuis de drie eerste delen van "De heer Vastenavond van As" opnieuw uit, nu voor het eerst in kleur en in het Nederlands. Het vierde en laatste deel, dat nooit eerder verscheen, verschijnt begin 2005.

Eric Liberge is intussen ook gaan samenwerken met Denis-Pierre Filippi. De twee auteurs slaan de handen in elkaar voor een nieuwe reeks, "De Kapers van Alcibiades", met het Groot-Brittanni uit de XIXde eeuw als decor. Ook die reeks zal verschijnen in de collectie Impressie(s). Deel n hiervan wordt verwacht in oktober 2004.