Midam © Olivier Charlet Photography

Biografie

Je moet het zeggen zoals het is: net als Hergé en Franquin, zijn beroemde voorgangers, heeft Midam het levenslicht gezien (in 1963) in Etterbeek.

Op Saint-Luc, de befaamde kunstacademie van de Belgische hoofdstad, doet hij een jaar binnenhuisarchitectuur en wordt verliefd op alle meisjes van zijn jaar en drie jaar illustratie in de loop waarvan hij verliefd raakt op het tekenen.

In 1987 kan hij via de militaire dienst tekenaar worden bij de Belgische Marine. Zo'n jaar lang tekent hij boten, boten en nog eens boten! Daarnaast stuurt hij, hoewel niet bijster geïnteresseerd in informatica, enkele illustraties op naar het blad "Micro-systèmes" (inmiddels ter ziele). Het is het begin van een samenwerking die van 1989 tot 1993 zal duren.

In 1992 verlucht hij, op verzoek van de toenmalige hoofdredacteur Patrick Pinchart, enkele rubrieken van Spirou, zoals "Zig-Zag"(zijn eerste tekeningen zijn verschenen in nummer 2831) en de inhoudsopgave.

Maar een jaar later pas vernieuwt hij op een spectaculaire wijze de videospelletjesrubriek door het personage Kid Paddle te creëren. Van halve naar hele pagina was maar een stap: een klein stapje voor Midam, een grote voor het beeldverhaal! "Kid Paddle" ontwikkelt zich al heel snel tot een schitterende humorreeks voor alle leeftijden. Origineel van toon, verzorgde dialogen, rijk van sfeer, sterk ontwikkeld "gag-gevoel", heldere tekenstijl. Het groeiende talent van Midam verklaart waarom "Kid Paddle" met ieder nieuw album een groter lezerspubliek bereikt.

In 1997 creëert hij met zijn makker Clarke als tekenaar, "De tentoonstelling blijft open tijdens de verbouwingen...", een reeks van drie albums in de collectie Vrolijke Vlucht.

Op dit moment is er bij Dupuis, onder zijn supervisie en ondanks een zware werkbelasting, een tekenfilm in voorbereiding. Bovendien is Midam nog altijd gitarist in de Boys Band Dessiné, een muziekgroepje bestaande uit tekenaars dat de stripfestivals afschuimt.