Renaud

Biografie

Renaud Denauw, geboren op 28 november 1936 in Moeskroen, studeert aan het Saint-Luc in Doornik af in reclame en lithografie.

Een van zijn schoolkameraden is een zekere Raoul Cauvin, die hij later bij ROBBEDOES weer zal tegenkomen, maar die voor hem nooit scenario's zal schrijven!

Na een jaar in de reclame te hebben gewerkt, "verstript" hij romans van Fleuve Noir voor de pocketblaadjes van uitgeverij Aredit. Hij wil zich dolgraag verder bekwamen in het striptekenen en gaat in 1975 bij ROBBEDOES werken. Daar tekent hij de avonturen van een aantrekkelijke tijdreizigster, "Aymone", die Jean-Marie Brouyère en Terence voor hem schrijven.

Onder het pseudoniem Sylvain en alweer met Terence publiceert hij daarnaast de (zeer uitgeklede!) avonturen van "Merline" in de maandbladen van uitgeverij des Archers.

Na enkele humoristische verhalen met "Myrtille, Vidpoche et Cabochard", naar scenario's van Mittéï, verruilt hij ROBBEDOES voor KUIFJE, waar hoofdredacteur Luc Vernal hem voorstelt een reeks over drie waaghalzerige meiden te gaan maken: "Pokervrouw". De scenarist Jean Dufaux schrijft mee en voelt al snel aan dat een tekenaar van zoveel volmaakte naaktmodellen de ideale compagnon is voor een wat volwassener serie met een sexy dame in de hoofdrol.

En zo steekt in 1987 "Jessica Blandy" haar parmantige neusje om de hoek bij uitgeverij Novedi en deze figuur smeedt een duurzaam verbond tussen Renaud en Dufaux. Daarnaast maken ze "De kinderen van de Salamander" (bij Dargaud, vervolgens bij Novedi), en "Santiag" voor Glénat, maar de echte kraker is ontegenzeglijk de onweerstaanbare Jessica. Dupuis neemt haar met de Novedi-catalogus over en zij wordt een van de sterren van de Spotlight-collectie.