Tarrin © David Crespin. Montpellier, France.

Biografie

Fabrice Tarrin (30 november 1971, Neuilly) bezoekt de Ecole Estienne en bekwaamt zich daarna vijf jaar lang verder in het Atelier Nawak - daarna Atelier des Vosges - waar hij kennismaakt met de roerige kleine bende die aan de basis staat van L'Association (Trondheim, Sfar, David B., etc.)

Zijn eerste geplaatste tekening zal een karikatuur van André Agassi worden, in 1991 in TENNIS DE FRANCE. In hetzelfde jaar gaat hij voor SPIROU illustraties maken voor de rubriek Zig Zag en voor de inhoudsopgaven, en uiteindelijk ook twee complete verhalen ("Mademoiselle Peggy Sue" en de reeks "Cochon").

In een vakantiespecial van ASTRAPI wordt een twintigtal stroken van zijn "Stéphanie au pays des cochons" geplaatst, waarna hij drie vier-paginaverhalen van "Les Aventures de Billy Bidibip" voor dit blad maakt.

Zijn eerste album, "Les Aventures de Monsieur Tue-tout" op een scenario van Neidhardt, verschijnt tamelijk onopvallend bij uitgeverij Soleil in 1997. In de laatste maanden van het leven van A SUIVRE slijt Tarrin nog een compleet verhaal en enkele illustraties aan dit blad. Daarnaast werkt hij, door tussenkomst van Joann Sfar, aan decors voor twee tekenfilms rond personages van Trondheim ("La Mouche" en "Jack et Marcel").

Tronchet stelt hem voor het verhaal te tekenen van een klein meisje dat de gedachten van haar gesprekspartners in hun ogen kan lezen: Violine. Hun samenwerking blijkt bijzonder dynamisch en doelmatig: Tronchet zorgt in het algemeen voor de achtergrond van de verhalen en de tekenaar heeft alle ruimte om het scenario om te werken en gestalte te geven via zijn eigen inbreng in de dialogen en de enscenering. Het uitgangsidee, dat draait om de confrontatie tussen moeder en dochter, zal zo evolueren tot een speurtocht naar de vader en aanleiding vormen tot talrijke albums.

De reeks Violine start — na een proces van langzame rijping — officieel in 2001 en Fabrice Tarrin verzekert zich van een plaats in de nieuwe generatie jonge tekenaars die de verhalen en tekenstijl van de toekomstige helden van de strip voor alle leeftijden willen vernieuwen.