Warnant

Biografie

Luc Warnant, geboren op 30 april 1956, komt het beeldverhaal in 1975 binnen via studio Aidans en publiceert enkele "Vrije Vellen" in ROBBEDOES.

Deze perfectionist creëert in 1981 zijn eerste personage, "Timothey O. Wang", in een verhaal van twintig platen voor dit weekblad in 1981. In 1984 krijgt deze zijn enige verhaal van vierenveertig platen: "Het levende standbeeld".

Daarnaast vervaardigt Warnant drie korte verhalen ("De lange reis" op scenario van Desberg in 1981, daarna "P'tit Beurre" en "Le Miroir aux alouettes" op eigen scenario's in 1984).

Hoewel de reclame al lokt, creëert hij nog samen met Tome een bijzondere Newyorkse smeris, die zijn beroep voor zijn moeder verbergt door zich voor geestelijke uit te geven!

"Soda", voluit David Elliott Hannett Solomon geheten, krijgt een gunstig onthaal bij de kritiek in het blad na de publicatie van zijn eerste twee lange avonturen in 1986 ("Een engel gaat heen") en 1987 ("Brieven voor Satan").

De albums volgen snel, maar de artiest wordt het moe zo hard te werken terwijl de beloning nog onzeker is. Hij laat zijn held bij de derde plaat van het derde onderzoek ("Gij zult niet schieten") in de steek en schoolt zich geheel om voor reclamewerk.

Het kost Tome twee jaar om een goede opvolger te vinden en de keus valt op een nieuwe assistent van de studio die hij met Janry heeft opgericht: Gazzotti. De gok pakt goed uit en "Soda" beleeft inmiddels een bestsellercarrière.