balise_liste_articles@

Bloedbroeders

Als het verleden je blijft achtervolgen...
Chinaman leidt samen met Ada een rustig bestaan in Blue Hill, een dorpje van goed tweehonderd vijftig inwoners. Maar zijn verleden laat hem niet los. De nieuwe spoorweg trekt de aandacht van twee mannen die besloten hebben in de regio te investeren. De eerste, Hopper, is een malafide zakenman die verantwoordelijk is voor de dood van Kim, Chens eerste liefde. De tweede, Zi Ding, de chef van de Chinese triades heeft Wu Fei opgevolgd die door Chinaman werd gedood. De twee mannen worden vergezeld door Chow, destijds een wapenbroeder van Chen. Hij moet nu kiezen tussen gehoorzaamheid aan zijn meester en de vriendschap voor Chinaman.


Een extra cadeau bij aankoop van twee albums uit de reeks
Om het zesde album van deze nieuwe reeks een bijzonder cachet te geven, hebben de uitgeverij en de auteurs samen een extra inspanning geleverd. Bij aankoop van twee albums uit de reeks wordt, samen met een supplement van 32 pagina's, een box aangeboden waarvoor de auteurs een exclusieve tekening hebben gemaakt.
De bijlage vertelt het verhaal van de verovering van het Westen zoals de Chinese gemeenschap die heeft ervaren. Want, zoals Serge Le Tendre het stelt: "Het was niet allemaal even rooskleurig voor de gelen."
Historische documenten, foto's, gravures en niet gepubliceerde schetsen van Olivier TaDuc geven de lezer een duidelijk beeld over de vaak dramatische omstandigheden waarin de Chinese arbeiders destijds moesten leven en werken.

  • Gepubliceerd op 06/11/2002
  • Genre : Western
  • Collectie : Dupuis "(Jong) volwassenen"
  • Lezerspubliek : Vanaf 12
  • Softcover album - 48 pages kleur
  • Hoogte : 295 mm / Breedte : 213 mm
  • ISBN: 9789031424535
Doorbladeren Speciale uitgave