balise_liste_articles@

De nevelmannen

Ethan Ringler werkt nu officieel voor Van Rhinelander en voelt zich elke dag wat meer thuis bij het legertje helpers van de ambitieuze en gevaarlijke zakenman. Maar "undercover" is Ethan ook nog actief voor Pinkerton en de afdeling van de federale politie die invloedrijke sjoemelaars in de gaten houdt. Ethan-Tecumska, die nieuw is in het vak, doet zijn best om zijn nieuwe compagnons te vriend te houden. Wanneer in het atelier van Karl Benz waar op dat ogenblik wordt gewerkt aan de allereerste ontploffingsmotor een vuurgevecht uitbreekt, heeft Ethan zijn leven te danken aan die vreemde pistolen van hem.
Iemand probeert de plannen van de motor te bemachtigen. Maar wie en waarom? De zoektocht van onze jonge held zet hem op het spoor van een Ierse gang, maar leidt eveneens naar een geheimzinnige stam, de nevelmannen...


Een boeiend verhaal dat zich afspeelt in het prille begin van onze moderne tijden... "Ethan Ringler" brengt een spannende story, verteld in een razende vaart, rijk en goed gedocumenteerd. De lovende kritieken op deel één verrasten dan ook niemand. In dit tweede deel, dat perfect in de lijn ligt van het openingsdeel, gaan de auteurs verder in hetzelfde snelle tempo. De verhaallijn houdt het midden tussen western en spionage en boeit bijgevolg de liefhebbers van beide genres. Bovendien komen deze keer ook lezers met belangstelling voor de geschiedenis van het Westen aan hun trekken, want thema's zijn onder meer de oliewinning en de 'automobiel' (zo heette de auto toen nog). Een extra katern bij de eerste druk van dit tweede deel heeft het daar meer uitgebreid over.

  • Gepubliceerd op 07/09/2005
  • Genre : Aventure / Western
  • Collectie : Dupuis "(Jong) volwassenen"
  • Lezerspubliek : Vanaf 12
  • Softcover album - 48 pages kleur
  • Hoogte : 296 mm / Breedte : 213 mm
  • ISBN: 9789031427291
Doorbladeren Speciale uitgave